Skatelite giver uendelige muligheder i bymiljøet

Byens mange grønne områder fungerer som fristeder, men også som skueplads for fantastisk arkitektur, modigt design og gennemførte rekreative områder. Skatelite lanceres nu på det danske marked og kan forandre udviklingen og udnyttelsen af byens rum.

 Tekst af Nana Daugaard

Alle ved, at etableringen af skaterparker og rekreative områder i byen er kommet for at blive. Men kun få ved, at disse områder kan bygges med bæredygtige materialer, der holder år efter år.

Flere arkitekter og bygherrer herhjemme har dog fået øjnene op for brugen af Skatelite, og det kan sætte gang i en helt ny udvikling af park-initiativer i det offentlige rum. Skatelite er hidtil blevet brugt flittigt i udlandet til både guitarer, facadebeklædning, bordplader, gulve og ja, skateboard-ramper.

Det er ikke tilfældigt, at Skatelite bliver brugt t

il skaterbaner. Materialets hårdhed og holdbarhed betyder, at det kan holde til de mange hop, spring og konstant kørsel frem og tilbage. Overfladen tørrer hurtig efter fx regnbyger, og det gør Skatelite til en ideel komponent i skaterbaner.

- Skatelite giver mange spændende muligheder for arkitektonisk at forme bymiljøet med fx skaterbaner og udendørs legepladser, der holder i mange år. Til forskel for baner bygget på beton, giver Skatelite en blødere landing, hvis man falder. 

Underlaget er langt fra den eneste grund til Skatelites stigende popularitet. Skatelite er modstandsdygtig over for snavs, rådner ikke over tid og tager ikke imod fugt. Materialets holdbarhed er helt unik.

- En bane i Skatelite kan nemt stå udenfor i 50 år uden at blive påvirket af et skiftende klima.

Fra skater-ramper til boligbyggeri

Det er ikke kun de danske skatere, der kan få glæde af Skatelite. Det er nemlig amerikanske Richlite, der står bag Skatelite, og de leverer samme kvalitetsmateriale til boligejerne. 

Richlite består af genbrugspapir eller FSC-godkendt papir, der er presset sammen, hærdet af bioharpiks og varmebehandlet. Derfor er Richlite et utroligt miljøvenligt materiale, som passer ind i tidens ånd og henvender sig til de boligejere, der kræver vedligeholdelsesfrie materialer, men stadig ønsker æstetikken og den smukke glød, som man kender det fra fx træ. 

Ingemann Components A/S     Tingbjergvej 6     4632 Bjæverskov     Danmark     T  +45 4618 6644     F  +45 4618 6712

Powered by wpsnet.com